Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de koekenpan erbij en bak hier de spekjes krokant in. Giet het vet in een bakje ( wat je later kunt gebruiken of weggooien) laat een klein beetje in de pan zitten.
Snijd de venkel in smalle reepjes en bak deze op lage temperatuur in de pan met het overgebleven vet tot ze een beetje zacht beginnen te worden. We bakken op laag vuur omdat je niet wilt dat ze te bruin kleuren. Dit kan dus een kwartiertje duren voor ze echt lekker zacht worden.
Snijd de schil van de bloedsinaasappels en daarna in mooie plakken. Leg ze op een schaal.
Snijd de avocado in mooie dunne plakjes. Halveer de rode ui en snijd deze in flinter dunne plakjes.
Voeg alles toe aan de schaal met de bloedsinaasappelschijfjes en maak hem mooi op. Maak af met de maanzaadpitjes en de gezouten amandelen.
Heerlijk Happen!
Omdat de sinaasappels vrij sappig zijn heb ik verder geen dressing gemaakt bij deze salade. Je kunt als je de venkel met een mandoline schaaft ook gewoon rauw eten.