Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil eerst de asperges en verwijder een cm of twee van de achterkant. Snijd ze daarna in 4 stukken.
Breng in de grote pan een liter groentebouillon aan de kook. ( Deze kun je maken door 2 blokjes op te lossen in een liter water)
Voeg de stukjes asperge toe aan de kokende bouillon. Kook ze circa 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn (niet te zacht!). Schep de aspergestukjes voorzichtig met een schuimspaan uit de bouillon en bewaar ze in een ovenvaste schaal. Dek af en houd warm in een voorverwarmde oven op 70°C. Bewaar de kookbouillon!
In dezelfde bouillon blancheer je de kabeljouwfilets. Deze kun je in een paar stukken snijden. Ook deze schep je als ze gaar zijn met de schuimspaan uit de pan en hou ze warm in de oven met de asperges.
Zeef nu de bouillon, giet door een zeef in een andere pan.
Voeg de kookroom toe en roer door, breng op smaak met versgemalen peper. Laat rustig inkoken voor een minuutje of 15.
Kook ondertussen in een andere pan de aardappeltjes gaar.
Is de roomsaus niet dik genoeg voeg dan een papje van maizena met 2 el water toe en laat hem even binden.
Schep de vis en asperges en aardappeltjes in diepe borden. Schenk de roomsaus erbij en maak af met de garnaaltjes en de verse fijngehakte peterselie.