Frisse Gegrilde Aspergesalade met Radijsjes en Feta
Een frisse, gegrilde aspergesalade met radijsjes, Kalamata olijven en feta, afgemaakt met een honing-balsamico dressing. Perfect als bijgerecht of lichte lunch!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de dressing. Mix alle ingrediënten goed door elkaar en laat even intrekken.
Snijd de harde onderkant van de asperges af en hak ze in stukken van 2-3 cm. Snijd de gegrilde paprika’s in kleine stukjes en snipper de sjalotten fijn. Verwijder het groen van de radijsjes en laat ze heel. Snijd de Kalamata olijven in kleine stukjes.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Grill de aspergestukjes en hele radijsjes 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing
Mix alles in een kom met de dressing en maak af met de feta erop.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Frisse Gegrilde Aspergesalade met Radijsjes en Feta
Amount per Serving
Calories
256
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
45
mg
15
%
Sodium
1227
mg
53
%
Potassium
330
mg
9
%
Carbohydrates
14
g
5
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
410
IU
8
%
Vitamin C
15
mg
18
%
Calcium
301
mg
30
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.