100gramgebakken bacon - ( kant en klaar uit de supermarkt)
1eltuinkers
50gramParmezaanse kaas - in dunne plakjes
Voor de dressing:
40gramParmezaanse kaas - geraspt met microplane
2elFranse mosterd
1elkappertjes
6blaadjesverse munt
1tlpeper
1tlzout
50mlblanke aceto balsamico
70mlolijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de dressing. Rasp de Parmezaanse kaas met je microplane rasp. Doe alle ingrediënten in de blender behalve de olijfolie. Draai tot je een gladde saus hebt en voeg dan de olie toe. Draai nogmaals en schenk daarna alles in een glazen fles. Zet apart tot gebruik.
Zet een grote pan op het vuur en vul hem met water en een snuf zout. Blancheer hierin je groene asperges. ( Bij de dunne versie een minuutje of 3/4, bij de wat dikkere versie een minuutje of 5/6.) Schep ze uit de pan en laat uitlekken.
Doe de eieren in het water en kook ze 6,5 minuut! Daarna schep je ze uit de pan in een kom met ijswater. Doe hiervoor letterijk een aantal ijsblokjes in een kom met water. Laat de eieren daarin afkoelen.
Schep de asperges in een grote schaal en voeg hier de gebakken bacon, Parmezaanse kaas plakjes en tuinkers aan toe.
Pel de eitjes en snijd ze voorzichtig door het midden. Leg ze in de schaal erbij en druppel de dressing over de salade. Breng evt nog op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Heerlijk Happen!
De dressing is nog een aantal dagen te bewaren in de koelkast.
Een microplane rasp is een rasp met hele fijne gaatjes, alles wat je raspt komt er haast als "sneeuw" uit.
Ik kocht de bacon al uitgebakken uit de supermarkt. Gebruik je verse bacon bak dan zelf een aantal plakjes uit in een koekenpan.