Authentieke Spaghetti Cacio e Pepe - Romeinse Klassieker met 4 Ingrediënten
Een authentieke Romeinse pasta klassieker met Parmezaanse kaas, Pecorino Romano, zwarte peper en pastakookvocht. Geen room nodig - de romigheid komt van de perfecte kaas-emulsie. Vereist wat techniek maar het resultaat is restaurant-waardige comfort food.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de kaas te raspen. Koop goede kwaliteit je zult merken dat dit zoveel lekkerder smaakt. Neem de kleine gaatjes bij je rasp, die zorgen ervoor dat de kaas haast sneeuwachtig wordt, en dus ook prachtig zal smelten straks. Doe de kaas in aparte bakjes want we beginnen eerst met de Parmezaanse kaas. ( Ik heb aan een echte Italiaanse gevraagd of dit wel mag die combinatie van de twee kazen en zij zei me dat dit geen probleem is)
De pasta koken
Doe de spaghetti voor de cacio e pepe in ruim kokend water met zout en roer even in het begin en paar minuten voorzichtig mee, dit zorgt ervoor dat de spaghetti niet aan elkaar of de bodem van je pan blijft plakken. Kook de spaghetti 2 minuutjes te kort! Deze heeft dan nog een beetje een bite en dat komt straks helemaal goed in de pan.
Giet de spaghetti af en bewaar dus wat kookvocht dat hebben we nodig voor de saus.
De peperkorrels
Neem een grote koekenpan erbij terwijl de pasta kookt. Rooster de korrels een minuut of 5 tot ze lekker beginnen te geuren. Stamp ze daarna in een vijzel wat kleiner. Peper korrels zijn natuurlijk onmisbaar in de spaghetti cacio e pepe.
Gebruik alleen de beste producten, dat komt de smaak alleen maar ten goede.
Doe de roomboter in de koekenpan en laat smelten, voeg er dan een kopje kookvocht aan toe en roer even door. Daarna schep je met een tang de spaghetti in de koekenpan erbij. Zorg ervoor dat je dus een hele grote gebruikt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en roer voorzichtig zodat de kaas smelt en een saus begint te vormen. Doe dit tot alle kaas, dus ook de Pecorino, is gesmolten. Wordt het wat te droog of korrelig voeg dan wat extra kookvocht toe.
Pak ten slotte de kommetjes erbij en schep de spaghetti erin, strooi er de gevijzelde peperkorrels overheen en serveer direct! Heerlijk Happen
En zo heb je een werkelijk simpel maar zo’n lekkere pasta op tafel staan, echt een kommetje comfort food!
Kwaliteit tip: Gebruik zoals vermeld alleen de beste ingrediënten - authentieke pasta van speciaalzaken maakt echt verschil Anti-klonter tip: Rasp de kaas met kleine gaatjes voor een sneeuwachtige textuur die beter smelt Timing: Kook de pasta 2 minuten te kort zoals beschreven - deze gaat nog na in de pan Techniek: Voeg het kookvocht geleidelijk toe en blijf roeren voor de perfecte emulsie Temperatuur: Te hoge hitte zorgt voor klontering - werk op middelhoog vuur Serveren: Serveer direct in voorverwarmde kommen voor de beste temperatuur Oefening: Dit recept kan een paar pogingen kosten om te perfectioneren - geef niet op
Nutrition Facts
Authentieke Spaghetti Cacio e Pepe - Romeinse Klassieker met 4 Ingrediënten
Amount per Serving
Calories
558
% Daily Value*
Fat
59
g
91
%
Saturated Fat
36
g
225
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
16
g
Cholesterol
161
mg
54
%
Sodium
2225
mg
97
%
Potassium
576
mg
16
%
Carbohydrates
154
g
51
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
74
g
148
%
Vitamin A
1561
IU
31
%
Calcium
1631
mg
163
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.