Van Suus van Suzies Cheesestories kreeg ik een lekker stukje cheddar mee. Veelal denk je dan gelijk aan dat super gelige/oranje stuk kaas wat op je hamburger zit.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de bloemkool schoon, snij hem daarna in kleinere stukken. Doe deze in de keukenmachine en vermaal de bloemkool tot je een soort rijst krijgt. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook met een scherp mes de bloemkool heel fijn hakken. Hak ook de knoflooktenen heel fijn en voeg deze bij de bloemkool.
Neem een rasp erbij en rasp de cheddar helemaal fijn. Je kunt dit ook weer met je keukenmachine doen maar de cheddar is heel zacht daarom vond ik het fijner om dit met de hand te doen.
Pak een grote kom erbij en doe hierin de bloemkool met knoflook, de geraspte cheddar en het broodkruim. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Wil je een wat pittigere burger voeg er dan nog wat chilivlokken aan toe. Breek de eieren boven de kom en met een houten lepel roer je het geheel door elkaar tot je een dikke massa krijgt. Kneed het geheel daarna met je handen goed door elkaar.
Vorm van het deeg hamburgers naar de grootte die jij ze wilt geven, maak ze niet te dik.
In een koekenpan met wat olijfolie bak je de burgers tot ze mooi bruin zijn.