Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd bloemkool in roosjes. Schil en pel de ui en knoflook en snijd deze in stukken. Verdeel de bloemkool, ui en knoflook over een bakplaat en strooi kerriepoeder erover. Sprenkel er ook wat olie over.
Schuif de bakplaat voor 20 minuten de oven in op 180 graden. Mocht je geen oven hebben, kun je alle groenten ook 7-8 minuten roerbakken.
Meng in kom het zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Voeg eventueel kruiden toe die je lekker vindt. Kneed dit tot een deegbal. Maak hier kleine bolletjes ter grootte van een handpalm van en sla deze plat. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak de broodjes aan beide zijden in enkele minuten gaar.
Verwarm in grote pan of wok nog wat olie en voeg hierbij de groeten uit de oven. Voeg de kikkererwten toe en bak dit enkele minuten mee.
Voeg als laatste de kokosmelk en verwarm dit nog 5 minuten.
Verdeel de curry over 4 borden en serveer met de flatbreads.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread
Amount per Serving
Calories
491
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
8
mg
3
%
Sodium
84
mg
4
%
Potassium
976
mg
28
%
Carbohydrates
91
g
30
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
95
IU
2
%
Vitamin C
75
mg
91
%
Calcium
184
mg
18
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.