Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden
Haal de pitten uit je dadels en laat ze even 10 minuten in heet water weken en laat ze daarna uitlekken.
Doe je dadels in de keukenmachine en voeg de pindakaas, cacaopoeder, agavesiroop, bakpoeder, en de vanille essence toe en draai tot alles goed vermengd is.
Bekleed een rechthoekig bakblik met bakpapier. Mijn deeg kwam als een soort bal uit de keukenmachine, duw deze plat in de vorm van de rechthoek van ongeveer 2cm dik (20x10cm) en bak 20 minuutjes af. Laat daarna afkoelen.
Smelt de boter met de chocoladechips in een pannetje en roer goed door. Schenk in een bakje en zet in de koelkast tot het bijna stijf wordt. Duurde bij mij een minuutje of 10. Doe de ganache daarna in een hoge kom en met een keukenmixer klop je de ganache op tot hij mooi lobbig en romig is. Smeer dit met een spatel op de brownie. Strooi er wat zeezout op en laat even opstijven in de koelkast.
Snijd de brownie in 12 stukjes. Je kunt deze in een Tupperware doosje een aantal dagen bewaren in de koelkast. Heerlijk Happen!
Heb je geen rechthoekig bakblik? Gebruik dan een vierkante en duw het deeg zodat de helft van het blik gevuld is. Ik heb een bakblik van 20x20cm gebruikt, de brownie was dus 20x10cm.