Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een steelpannetje erbij en vul deze met water. Breng het water aan de kook en zodra het water kookt laat je voorzichtig het ei in het water glijden. We hebben een zacht gekookt ei nodig. Kook hem dus voor max 4 minuten.
Koel het ei direct af onder de koude kraan of in een bakje met ijskoud water, dit stopt het garingsproces in het ei.
Neem een maatbeker met hoge randen erbij. Pel het ei voorzichtig en laat het in de maatbeker vallen.
Voeg de mosterd en olie toe en zet je staafmixer erin. Zet hem aan en haal hem langzaam omhoog. Je zult merken dat er gelijk een romige substantie ontstaat. Beweeg de staafmixer een paar keeer op en neer zodat het ei helemaal vermengd is met de olie en de mosterd.
Schep de mayonaise in een kommetje en roer er de Griekse yoghurt door en breng op smaak met peper en zout.
Nutrition Facts
De lekkerste huisgemaakte mayonaise
Amount per Serving
Calories
550
% Daily Value*
Fat
59
g
91
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
42
g
Cholesterol
164
mg
55
%
Sodium
75
mg
3
%
Potassium
69
mg
2
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
240
IU
5
%
Calcium
29
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.