Energiezuinige Natuurrund Stoof met Pastinaken en Bier
Een traditionele stoofmethode in een modern jasje! Deze natuurrund stoof gaart uren zachtjes in de ecostoof, wat energie bespaart en het vlees heerlijk mals maakt. Perfect comfort food voor koude dagen!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de ui en de knoflook. Haal het velletje er vanaf en snipper ze beide. De pastinaken schil je en daarna snij je ze in kleine blokjes. Ook het vlees moet in kleine blokjes worden gesneden. Zorg natuurlijk ervoor dat je vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bereiden.
Strooi zout en peper over het vlees en wentel door de bloem. Verhit boter of olie in een zware braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg ui, knoflook en pastinaakblokjes toe en bak 3-4 minuten mee. Blus af met het bier (op kamertemperatuur!) en voeg de warme bouillon toe
Eerst alles even bakken en laten pruttelen, daarna in de ecostoof.
Breng het geheel op smaak met de specerijen. Als je die makkelijk eruit wilt halen kun je die bijvoorbeeld in een thee-ei doen. Maar ik gooi ze erzulf altijd gewoon los in. Laat het geheel dan 20 minuten pruttelen zodat ze pan goed heet is en het vlees wat erin zit ook.
Plaats de goed hete pan in de ecostoof en sluit de zak. Laat 3 uur rusten zonder te openen. Voor extra malse textuur: haal na 3 uur de pan eruit, verwarm 5 minuten op het vuur en zet nogmaals 3 uur in de ecostoof
Je trekt de zak dicht en verder hoef je er helemaal niet meer naar om te kijken.
Dit keer heb ik het vlees gewoon drie uur in de stoof laten staan en daarna eruit gehaald. En wat een heerlijke geur op het moment dat het deksel dan ook van de pan gaat! Tip is dus wel dat je het vlees in kleine stukjes snijdt
Nutrition Facts
Energiezuinige Natuurrund Stoof met Pastinaken en Bier
Serving Size
100 100 g
Amount per Serving
Calories
330
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
93
mg
31
%
Sodium
98
mg
4
%
Potassium
910
mg
26
%
Carbohydrates
23
g
8
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
35
g
70
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin C
17
mg
21
%
Calcium
74
mg
7
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.