Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een kom erbij en doe hierin het water, de gist en de suiker. Roer goed en laat 10 minuten staan om de gist te activeren. Het is bubbelig als het klaar is.
Schep de Griekse yoghurt en olijfolie in de kom erbij en mix goed. Voeg dit dan toe aan een grote kom waar de bloem in zit en schep de everything bagel mix erbij. Met een houten spatel mix je het geheel tot er deeg begint te vormen.
Bebloem je aanrecht en haal het deeg uit de kom en kneed het goed tot een mooie deegbal. Rol deze deegbal uit tot een soort stokbrood en verdeel dat in 10 gelijke stukjes.
Rol de stukjes tot balletjes en bebloem ze en leg er een schone theedoek op. Laat een 15 min rusten.
Verhit een koekenpan op medium vuur en rol per keer 1 balletje uit tot een rond schijfje. Met een kwastje bestrijk je het deeg met olijfolie, deze zijde gaat eerst in de pan. Bestrijk in de pan gelijk de zijde met olie die je niet aan het bakken bent. Draai na ongeveer een minuut om en bak dan de andere zijde.
Leg de flatbreads telkens stuk voor stuk op een stapel op een snijplank met een theedoek erover, dan behouden ze hun warmte, garen nog wat na en blijft het brood soepel.