Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe de bevroren frambozen in een steelpannetje en voeg een beetje water toe. Breng het fruit langzaam aan de kook en laat ontdooien. Met een houtsen lepel duw je de vruchten uit elkaar tot een soort frambozen mousse.
Schep de frambozen in twee glaasjes en voeg hier per glas 2 el Chia zaad aan toe. Even goed roeren en dan in de koelkast zetten. Het zaad gaat al het vocht uit de frambozen opnemen en vormt zo een "pudding".
De volgende dag schep je 100 ml kokos yoghurt op de pudding en serveer.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Frambozen chia zaad pudding
Amount per Serving
Calories
138
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
6
mg
2
%
Sodium
72
mg
3
%
Potassium
431
mg
12
%
Carbohydrates
23
g
8
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
93
IU
2
%
Vitamin C
34
mg
41
%
Calcium
227
mg
23
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.