Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes, let op bij deze soep kun je ook de stronken gebruiken. Hak deze fijn.
Snipper de ui en de knoflook.
Pak een soeppan erbij en doe hier een scheutje olijfolie in en bak even de ui en knoflook, voeg dan de groenten en lavas blad toe en bak het geheel voor een minuutje of 5.
Voeg een liter water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat daarna rustig eventjes pruttelen tot de groente helemaal zacht is en pureer dan tot een mooie gladde soep met je staafmixer.
Maak de soep af met bijvoorbeeld wat chiliolie, lente-ui en tapenade. Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Frisse broccoli bloemkoolsoep
Amount per Serving
Calories
93
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.3
g
2
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
76
mg
3
%
Potassium
760
mg
22
%
Carbohydrates
19
g
6
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
799
IU
16
%
Vitamin C
158
mg
192
%
Calcium
104
mg
10
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.