Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de grill in je oven voor op 200 graden.
Maak een kruim van het broodkruim, de peterselie, de knoflook, peper en wat zout.
Steek de mosselen rauw open met een aardappelschilmesje ( de bovenkant mag weg ) en leg ze in een ovenschaal / op de bakplaat.
Verdeel het mengsel over de mosseltjes.
Schuif de schaal / bakplaat in de oven. De mosselen zijn goed als ze een beetje bruin zijn aan de bovenkant. Serveer met wat partjes citroen.
Heerlijk Happen!
Tip: Je kunt ook kort de mosselen even koken ( minuutje of 3), dan staan de schelpen iets meer open en kun je ze makkelijk openen en de ene helft verwijderen.
Nutrition Facts
Gegratineerde mosselen: Cozze gratinate alla Pugliese
Amount per Serving
Calories
240
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
0.1
mg
0
%
Sodium
15
mg
1
%
Potassium
97
mg
3
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
97
IU
2
%
Vitamin C
31
mg
38
%
Calcium
24
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.