Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een kom erbij en doe hier het gehakt, ei, paneermeel, paprikapoeder, gehaktkruiden, en de ui in en kneed het geheel goed. Rol er daarna balletjes zo groot als een golfballetje mee.
Verhit een koekenpan en in wat olijfolie bak je de balletjes tot ze gaar zijn.
Kook met wat zout de fregola en laat uitlekken.
Mix de yoghurt met het sap van de limoen en breng op smaak met peper, zout en 1/2 tl gerooktpaprikapoeder.
Pak de borden of kommen erbij en schep eerst de yoghurtsaus erop, gevolgd door de fregola en de gehaktballen. Hou je van pittig schenk er dan ook wat chili olie bij. Maak af met de peterselie en het bosuitje.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gehaktballen met yoghurtsaus
Amount per Serving
Calories
525
% Daily Value*
Fat
26
g
40
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
11
g
Cholesterol
140
mg
47
%
Sodium
134
mg
6
%
Potassium
658
mg
19
%
Carbohydrates
39
g
13
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
468
IU
9
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
124
mg
12
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.