Gezonde carrot cake bites met havermout, walnoten en een romige cream cheese topping met sinaasappel. Suikerarm, vezelrijk en perfect als verantwoorde snack!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
In een blender vermaal je de havermoutvlokken tot grof meel.
Hak de walnoten.
Rasp de wortel.
Pak een kom erbij en prak hierin de banaan, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel goed!
In een kleine keukenblender mix je alle ingrediënten voor de cream cheese en bewaar deze in een bakje in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine rechthoekige bakvorm (ongeveer 20x15 cm) in of bekleed met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Bak 25-30 minuten tot goudbruin en een satéprikker er schoon uitkomt
Laat de cake op een rooster GEHEEL afkoelen en smeer dan de cream cheese erop. Snij in blokjes en serveer. In een Tupperware doosje in de koelkast nog een dag of 2 te bewaren.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gezonde Carrot Cake Bites met Cream Cheese
Amount per Serving
Calories
131
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
29
mg
10
%
Sodium
95
mg
4
%
Potassium
172
mg
5
%
Carbohydrates
13
g
4
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
3274
IU
65
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
43
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.