Heerlijke tiramisu met verse aardbeitjes en gezonde ingrediënten. Deze tiramisu combineert romige cottage cheese met een knapperige havermoutbodem en verse aardbeien. Suikervrij dankzij erythritol, binnen 45 minuten klaar en tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
In je kleine keukenmachine doe je alle ingrediënten voor de slagroom, draai tot een gladde slagroom en zet in de koelkast tot gebruik.
In een kom mix je alle ingrediënten voor het deeg voor de lange vingers. Stort het deeg uit in een langwerpige quiche vorm en smeer uit tot ongeveer 1,5cm dikte, bak voor 20 minuten af op 180 graden in de oven en laat daarna op een rooster helemaal afkoelen.
Snijd de aardbeien in plakjes.
In je blender doe je 8 aardbeien en de granaatappel melasse en de Martini, blend tot een egale massa, schenk in een schaal.
Snijd van de plak cake reepjes en dip deze in de coulis en leg in glaasjes, daar een laagje slagroom op en dan een laagje aardbeien en bouw zo het glaasje op.
Zet de glaasjes even terug in de koelkast voor een half uurtje en dan kun je ze serveren: Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gezondere romige aardbeien tiramisu
Amount per Serving
Calories
230
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
49
mg
16
%
Sodium
204
mg
9
%
Potassium
367
mg
10
%
Carbohydrates
40
g
13
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
19
g
21
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
161
IU
3
%
Vitamin C
77
mg
93
%
Calcium
88
mg
9
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.