Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Haal de zalm uit de verpakking en dep droog, rasp citroen zeste over de zalm.
Leg 2 bladeren Nori achter elkaar en laat ze 2 cm overlappen. In het midden van die vellen leggen je de zalm en vouw je de noribladeren om de zalm heen.
Met een klein beetje vocht plak je ze aan elkaar en verpak je het vervolgens in folie en leg het zalm pakketje in de koeling tot gebruik.
De zoet zure groente maken:
Plaats alle zoals hierboven beschreven groenten, kruiden en specerijen in een weckpot. Breng de tonic, azijn, suiker en het zout aan de kook, giet dit over de groenten in de weckpot en vul tot net onder de rand. De weckpot sluiten en op zijn kop zetten, en dan laten afkoelen.
Mix alle ingrediënten uit de lijst hierboven voor de gin-tonic marinade voor de zalm.
De zalm verder bereiden:
De zalm met nori met een scherp mes in silhouetten (mooie plakken) snijden en op een schaal leggen. Hierop schep je de gin tonic marinade en laat het 10 minuten staan om in te trekken. Haal de groenten uit de weckpot, je kunt de wortel oprollen. Zalm uit de marinade halen en per persoon 2 plakken op bordjes verdelen met daarbij de verschillende groenten. Schep eventueel nog wat van de gin-tonic marinade erbij. Her en der kleine dotje van de mayonaise spuiten.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gin tonic gemarineerde zalm
Amount per Serving
Calories
161
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
4
mg
1
%
Sodium
1061
mg
46
%
Potassium
290
mg
8
%
Carbohydrates
19
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
2619
IU
52
%
Vitamin C
40
mg
48
%
Calcium
40
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.