Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kippendij in blokjes.
Neem je schaal erbij en doe hierin de yoghurt meng dit met het limoensap, en de rest van de kruiden en specerijen. Voeg de kip toe en meng het geheel goed. Laat een uur of 3 marineren in de koelkast.
In een koekenpan verhit je wat olie en bak hierin de fijn gesnipperde ui met de uitperste knoflook en voeg de boemboe toe. Met een houten lepel mix je alles goed en laat je het even op laag vuur sudderen. Voeg de passaat en het water toe en laat de curry saus op laag vuur staan.
In een andere koekenpan bak je de stukjes gemarineerde kip tot ze een mooie bruine buitenkant hebben, mag zelfs een beetje zwartgeblakerd zijn.
Voeg de kip daarna toe aan de curry saus en laat nog heel even sudderen.
Serveer met wat bosui en bijvoorbeeld rijst, heerlijk happen!
Nutrition Facts
In yoghurt gemarineerde kip curry
Amount per Serving
Calories
438
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
128
mg
43
%
Sodium
369
mg
16
%
Potassium
1180
mg
34
%
Carbohydrates
32
g
11
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
31
g
62
%
Vitamin A
797
IU
16
%
Vitamin C
32
mg
39
%
Calcium
155
mg
16
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.