Kruiden en specerijen: ( veelal in een toko te koop )
25gram santenblok - ( dat is 1/8 van een santenblok, kokos creme blok)
1cm van een verse laos - of 2 tl laos poeder
1salamblad - ( Indonesische laurier )
2tltrassiepoeder
½tlzout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was de boontjes, haal de eindjes eraf en snijd ze in stukken.
Schil de ui, het stukje laos en pel het knoflookteentje.
Wrijf dit samen met de trassi, de lomboh ( rode peper) en het zout in een ‘cobèh’ -vijzel- of lekker makkelijk in een keukenmachine. Dit wordt de ‘bumbu’ , het kruidenpapje genoemd. Fruit deze ‘bumbu’ in wat olie in een pan; snijd het tomaatje in stukken en voeg dit toe aan de ‘bumbu’. De sperziebonen kunnen er nu ook bij, bak ze even mee. Het gaat nu lekker ruiken in de keuken!
Voeg 150 ml water en het salamblad toe en laat dit gerecht 8 minuten op klein vuur lekker pruttelen. Houd het deksel op de pan.
Doe het stuk santen erbij en laat dit 2 minuten zonder deksel meekoken. Nog steeds op klein vuur. Op het laatst voeg je de fijngesneden paprika toe.Je ziet nu dat de tomaat wat ‘stukgekookt’ is. De saus is door de santen wat dikker geworden. Kruid naar eigen smaak sambal, zout en/of suiker bij.
Heerlijk Happen!
Tip: warm dit groentengerecht op in een pannetje op het vuur of plaats de tupperware bak voor enkele minuten in de magnetron. Presenteer dit gerecht in een mooie schaal of kom, deze groenten laat zich goed combineren en smaakt overal goed bijTip: wist je dat de overige vijf gerechten in deze reeks hier op Heerlijke Happen ook prima smaken bij deze rijsttafel?S*E*L*A*M*A*T M*A*K*A*N !!