Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een kom en mix hier de rozijnen, noten, het gekonfijte fruit en venkelzaad in en meng dit goed door elkaar.
Smelt de boter in een pannetje. Pers de sinaasappel uit (bewaar het sap).
Pak een beslagkom en doe daar de twee soorten bloem, suiker, honing, twee eieren, gesmolten boter, het sap van de sinaasappel en het bakpoeder in. Meng dit met een houten lepel en ga daarna verder met de hand totdat er een mooie deegbal ontstaat.
Leg de deegbal op het aanrecht en strooi de mix van noten etc. over het deeg. Kneed het deeg verder met de hand en neem beetje bij beetje de mix van de noten mee zodat alles goed door het deeg heen wordt verdeeld.
Maak een platte bal zodat de vorm van de panettone ontstaat en snijd met een mes een grote driehoek in de bovenkant van het deeg. Pak een bakplaat en bedek met deze met bakpapier. Leg de panettone hier op en bak dit in de oven op 180 graden voor ongeveer 1 uur.
Gebruik een stand op de oven zodat zowel de bovenkant als de onderkant van de panettone warmte krijgt.
Check met een satéprikker of de panettone kaar is. Blijft er geen deeg aan plakken, dan is 'ie klaar! Even laten afkoelen en dan:
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Italiaanse Panettone al Genovese basso
Amount per Serving
Calories
484
% Daily Value*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
14
g
88
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
108
mg
36
%
Sodium
459
mg
20
%
Potassium
366
mg
10
%
Carbohydrates
64
g
21
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
27
g
30
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
753
IU
15
%
Vitamin C
13
mg
16
%
Calcium
191
mg
19
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.