Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bestrooi de kippendij met 1 el berbere, 1 el baharat, en wat zout, 2 el olijfolie en één el chiliolie. Met een kwast kwast je beide zijdes goed in met de marinade en laat even staan.
Schil de gekookte bietjes en snijd in blokjes, leg ze samen met de pompoenblokjes op een bakblik en druppel wat olijfolie over de groenten. strooi over de bietjes een el dukkah en over de pompoen een el bagel seasoning en zet voor 35 minuten in de oven.
Blancheer de sperziebonen.
Kook de fregula Sarda met wat zout in een pan en laat uitlekken.
Grill de kip in een grillpan of op een grill-apparaat.
Om de dressing te maken doe je de feta, tahin, kwark, de teen knoflook, sap van 1 citroen, 1 el honing en 1 tl baharat in de blender en draai tot je een super zachte dressing hebt.
Schep eerst de fregula Sarda in de kom druppel er wat dressing over en daarna schep je de groenten, en de in reepjes gesneden kip erop, nog een beetje dressing en dan direct serveren.
Heerlijk Happen!
De dressing die overblijft bewaar je een aantal dagen goed in de koelkast in een afgesloten glazen pot. Fregula Sarda is een soort parel couscous uit Sardinië, kun je de regula niet kopen in jouw supermarkt, gebruik dan gewone parel couscous.