Heerlijke kippendij spiesjes gemarineerd in sojasaus en kipkruiden, gecombineerd met ananas, paprika en ui. Perfect BBQ-recept voor camping, picknicks en tuinfeesten. Makkelijk van tevoren te bereiden en ideaal voor grote groepen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kippendijen in blokjes en doe ze in een kom. Voeg alle ingrediënten van de marinade toe en mix het geheel goed door de kip. Laat marineren. Liefst een nachtje!
Maak de paprika's en de ui schoon en snijd in kleine partjes/blokjes.
Neem de sate prikkers erbij en rijg om en om het vlees, de ananas en de groenten aan de prikkers.
Verhit je party grill / bbq en grill de spiesjes. Draai ze regelmatig.
Serveer met een lekker sausje en Heerlijk Happen!
Marineertip: Laat de kip minimaal 2 uur, maar liefst een hele nacht marineren voor optimale smaak. Spiesen: Week houten spiesen 30 minuten in water om verbranden te voorkomen. Variaties: Vervang ananas door mango of perzik, of voeg courgette en champignons toe. Bewaren: Gemarineerde kip houdt zich 1-2 dagen in de koelkast. Transport: Perfect voor camping - bereid van tevoren voor en bewaar koel tot het grillen. Serveren: Heerlijk met rijst, salade of als onderdeel van een BBQ-buffet. Saus tip: Maak een dipsaus van mayonaise, yoghurt en kruiden zoals beschreven in de tekst.
Nutrition Facts
Kippendij spiesjes van de party BBQ
Amount per Serving
Calories
327
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
104
mg
35
%
Sodium
128
mg
6
%
Potassium
508
mg
15
%
Carbohydrates
22
g
7
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
1311
IU
26
%
Vitamin C
73
mg
88
%
Calcium
42
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.