Klassiek Draadjesvlees - Gekruid Stoofvlees met Sukade
Een traditioneel Nederlands stoofvlees recept met sukade, langzaam gegaard in rode wijn met stoofkruiden en jeneverbessen. Ontbijtkoek zorgt voor een perfect gebonden, rijke saus. Het vlees is zo mals dat het van je vork valt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de sukade in blokjes van 2cm bij 2 cm. Bestrooi met de kruidenmix en hussel goed.
Verhit een stoofpan en doe de coma erin, laat even schuimen en bak dan de blokjes sukade tot ze mooi donkerbruin zijn.
Blus af met de wijn, en schenk er heet water bij tot ze onder staan. Voeg het bouillonblokje toe, de jeneverbessen en de laurier.
Leg de plakken ontbijtkoek erop en zet op een sudderplaatje en laat rustig stoven.
Haal na 5 uur het deksel er vanaf en roer goed door, is de saus je te dun maak dan met een maizenapapje de saus wat dikker. Heerlijk met wat gekookte aardappels en rode kool bijvoorbeeld.
Heerlijk Happen!
Vlees keuze: Ook riblappen of karbonade geschikt - karbonade stoven duurt iets korter (3-4 uur)
Nutrition Facts
Klassiek Draadjesvlees - Gekruid Stoofvlees met Sukade
Amount per Serving
Calories
573
% Daily Value*
Fat
40
g
62
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
3
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
19
g
Cholesterol
172
mg
57
%
Sodium
179
mg
8
%
Potassium
888
mg
25
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
47
g
94
%
Vitamin A
139
IU
3
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
43
mg
4
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.