Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak je hapjes pan erbij schenk er een scheut olijfolie. Bak op laag tot middelhoog vuur de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Doe de blaadjes laurier ook gelijk in de pan erbij zodat deze hun smaak al kunnen gaan afgeven.
Doe het gehakt in de pan erbij en rul het met een houten spatel. Als het gehakt geruld is laat het dan even in een vergiet uitlekken.
Bak de tomatenpuree in de hapjespan met de kruiden en specerijen, blus af met de wijn en doe het gehakt er weer bij, en de gepelde tomaten die je goed fijnprakt met je houten spatel. Breng op smaak met peper en zout.
Schil en snijd de aardappels in dunne plakken. Ook de aubergine snijd je in dunne plakken.
In een koekenpan bak je de plakken aardappel goudbruin en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje, doe ook zo met de aubergine. Let op gebruik niet té veel olie hier, want de aubergine zuigt al dat vet op.
Vet een ovenschaal in en leg een laag aardappels op de bodem. Daarop schep je de gehaktsaus. ( haal de laurier en pimentkorrels eruit). Op het gehakt leg je dan alle aubergine plakken en daarop weer een afsluitende laag aardappels.
Nu maken we de bechamelsaus: smelt de boter in een pan en doe dan de bloem erbij, bak deze al roerend voor een tweetal minuten tot goudbruin. Schenk de verwarmde melk in de pan er bij en doe dit al roerend zodat je gelijk een mooie saus krijgt. Voeg de kaas, nootmuskaat en eierdooiers toe en roer tot een mooie lobbige saus.
Giet deze saus op de laag aardappels in je ovenschaal en leg ter decoratie eventueel 3 plakken aubergine erop.
Verwarm je oven voor op 180 graden en bak de moussaka in 40-45 min af tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Na het bakken heel even laten afkoelen en dan in stukken snijden en serveer! Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Klassiek Griekse moussaka recept
Amount per Serving
Calories
913
% Daily Value*
Fat
50
g
77
%
Saturated Fat
23
g
144
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
17
g
Cholesterol
248
mg
83
%
Sodium
649
mg
28
%
Potassium
2274
mg
65
%
Carbohydrates
74
g
25
%
Fiber
15
g
63
%
Sugar
21
g
23
%
Protein
43
g
86
%
Vitamin A
1029
IU
21
%
Vitamin C
56
mg
68
%
Calcium
468
mg
47
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.