Knapperige Spanakopita Filodeeg Hapjes met Feta & Spinazie
Deze Griekse hapjes combineren croustillant filodeeg met een romige spinazie-feta vulling. In 60 minuten klaar, makkelijk te vouwen en perfect als borrelhapje of tapas
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zorg dat de filodeeg vellen ontdooit zijn, tijdens het werken bedek je de andere vellen met een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
Hak de verse kruiden.
Snipper de ui.
In een kom brokkel je de feta en voeg hier de kruiden, kruidenmix, en witte ui aan toe en mix goed.
Blancheer de spinazie in een pan kokend water voor een paar minuutjes en laat goed uitlekken in een vergiet, knijp desnoods met je handen het vocht er nog even goed uit. Hak fijn met een mes en voeg toe aan de fetamix en mix nog een keer heel goed.
Leg 1 vel filodeeg op een snijplank en snijd er drie lange repen van. Besmeer elke reep goed met de gesmolten boter. Leg onderin een klein hoopje aan de mix en vouw een driehoekje. Blijf al omslaand driehoekjes vouwen tot je vel op is. Nu heb je een mooi driehoekig pakketje gevormd.
Leg de driehoeken op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met nog wat Griekse kruidenmix. Bak in de oven op 200 graden tot ze mooi goed bruin zijn.
Herhaal met alle filodeeg vellen tot ze op zijn.
Laat na het bakken eventjes afkoelen en serveer dan direct. Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Knapperige Spanakopita Filodeeg Hapjes met Feta & Spinazie
Amount per Serving
Calories
138
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
38
mg
13
%
Sodium
374
mg
16
%
Potassium
322
mg
9
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
5047
IU
101
%
Vitamin C
16
mg
19
%
Calcium
181
mg
18
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.