Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
In een deegmachine mix je eerst 300 ml lauwwarm water met de gist, de suiker en het zout. Daarna voeg je de bloem toe. Mix het eerst 5 minuten op de lage stand en vervolgens op een iets hogere stand tot er een mooie deegbal is ontstaan. Laat het deeg in een kom met plastic folie erover rusten. Laat het een uur rijzen.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Verdeel je deeg in balletjes van ongeveer 70 gram. Je kunt ongeveer 20 balletjes maken van het deeg. Vet vervolgens je (schone) aanrecht in met wat zonnebloemolie. Dit doe je zodat het deeg niet aan het aanrecht blijft plakken. Leg een vel bakpapier op een bakblik.
In een kom meng je een ½ liter lauwwarm water met 3 eetlepels suiker. Een andere schaal vul je met de sesamzaadjes.
Pak een balletje en draai hiervan een langwerpig worstje. Kneed de uiteindes aan elkaar zodat je een mooi rondje krijgt. Dit rondje doop je eerst in de kom met suikerwater en vervolgens haal je het door de sesamzaadjes heen. Daarna leg je de koulouri op het bakblik.
Op mijn bakblik pasten 5 koulouri. Dan bak je ze op 180 graden in de oven. Dit voor ongeveer 20 minuutjes tot ze een mooi goudgeel kleurtje hebben.
Serveer met een kopje koffie en wat boter.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Koulouria Thessalonikis Grieks sesambrood
Amount per Serving
Calories
739
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
12
g
Monounsaturated Fat
11
g
Sodium
227
mg
10
%
Potassium
673
mg
19
%
Carbohydrates
94
g
31
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
3
IU
0
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
438
mg
44
%
Iron
11
mg
61
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.