Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de lamsbout in blokjes en doe ze in een kom. Strooi de kruidenmix erbij mix goed. Laat het vlees even staan om te marineren.
Rijg de blokjes aan sateprikkers.
Rasp de komkommer en laat even in een vergiet uitlekken. Doe in een kom met de Griekse yoghurt, de knoflook, tzatziki kruidenmix en mix het geheel dan goed.
Grill de spiesjes in een grillpan. Niet té lang, lamsvlees mag van binnen best een beetje rosé zijn!
Serveer met de blokjes tomaat en ijsbergsla en komkommersaus op bijv huisgemaakt flatbread. Bestrooi met de peterselie.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Lamsbout souvlaki met komkommersaus
Amount per Serving
Calories
277
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
98
mg
33
%
Sodium
112
mg
5
%
Potassium
820
mg
23
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
932
IU
19
%
Vitamin C
13
mg
16
%
Calcium
120
mg
12
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.