Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgettes in plakken, snipper de sjalotten.
Neem een grote ovenschaal en leg de courgetteplakken erin. Strooi de cherry tomaatjes, olijven, en kappertjes erbij en zet in de oven tot het vel van de tomaatjes knappen. Haal uit de oven en bestrooi met peper en zout en schenk de tomatensaus erover.
Bestrooi de kabeljauwfilets met de viskruiden en leg deze op de saus, zet de schaal terug in de oven voor ongeveer 15 min tot de vis gaar is.
Kook intussen de rijst volgende de verpakking gaar.
Verdeel de rijst over 4 kommen, schep de kabeljauw met groenten erbovenop, daarop schep je de vis en de saus, maak af met wat verse dille en serveer.
Heerlijk Happen!
Gebruik dikke kabeljauwfilets voor het beste resultaat
Probeer met zalm of zeebaars voor variatie
Heerlijk met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc
Nutrition Facts
Mediterraanse Kabeljauw met Courgette uit de Oven
Amount per Serving
Calories
612
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
65
mg
22
%
Sodium
1190
mg
52
%
Potassium
1596
mg
46
%
Carbohydrates
96
g
32
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
38
g
76
%
Vitamin A
1715
IU
34
%
Vitamin C
41
mg
50
%
Calcium
122
mg
12
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.