Mediterrane Naan met Kabeljauw en Zelfgemaakte Tzatziki
Een Mediterraanse lunch combinatie van verse kabeljauw, zelfgemaakte tzatziki met kappertjes en peterselie, geserveerd op warm naanbrood met groenten. Perfect om restjes groenten op te maken en de overschot tzatziki is veelzijdig inzetbaar.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de tzatziki, rasp de komkommer met een grove rasp. Knijp de komkommer uit boven de spoelbak, of laat in een vergiet goed uitlekken, dat duurt wel wat langer.
Hak de peterselie en doe samen met de komkommer en de rest van de ingrediënten voor de tzatziki in een kom en mix goed. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
Grill de groene asperges in een grill pan met wat olie, bak daarna de naan aan beide zijdes voor een 30 seconden.
Bak ondertussen de kabeljauw in een koekenpan. Kruid met wat peper en zout.
Besmeer de naans met een laag tzatziki en leg daarop de kabeljauw die je in stukken over de naan verdeelt. Maak af met de tomaatjes, olijven, en asperges.
Heerlijk Happen!
Vis variatie: Kabeljauw kan vervangen worden door wijting, schelvis of andere witte vissoorten die in de aanbieding zijn. Tzatziki bewaren: De tzatziki houdt zich 2-3 dagen in de koelkast en is ook lekker als dipsaus of saladedressing. Groenten aanpassen: Gebruik wat je in huis hebt - paprika, courgette of aubergine werken ook prima. Naan alternatief: Geen naan? Gebruik pitabrood, tortilla wraps of vers stokbrood als alternatief. Voorbereiden: De tzatziki kan een dag van tevoren gemaakt worden voor nog betere smaak. Serveren: Heerlijk met een frisse salade erbij voor een complete maaltijd.
Nutrition Facts
Mediterrane Naan met Kabeljauw en Zelfgemaakte Tzatziki
Amount per Serving
Calories
485
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
42
mg
14
%
Sodium
1158
mg
50
%
Potassium
578
mg
17
%
Carbohydrates
65
g
22
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
766
IU
15
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
131
mg
13
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.