Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kipfilet vanaf de bolle kant horizontaal door de helft, niet helemaal door, maar wel ver genoeg zodat je ze kunt openklappen en je een soort hartvorm krijgt.
Besmeer de kipfilets aan beide binnenzijdes met twee eetlepels zwarte tapenade per kipfilet. Leg op 1 helft wat blaadjes spinazie, daarop twee plakjes mozzarella, dan 3 zongedroogde tomaatjes en klap de filet dicht. Zet het vlees vast met houten prikkertjes. Herhaal met alle filets.
Verhit je stoofpan en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de kipfilets aan beide zijdes mooi goudbruin.
Schenk de kookroom in de pan erbij en rasp de kaas over de kipfilets. Laat op een zacht vuurtje verder rustig gaar stoven in de saus. Leg twee takjes tijm in de saus erbij, deze geeft een heerlijke smaak af.
Vlak voor het serveren strooi je nog wat kaas en de kappertjes erop.
Heerlijk Happen!
Lekker met pasta of rijst.
Nutrition Facts
Met tapenade gevulde kipfilet in roomsaus
Amount per Serving
Calories
587
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Saturated Fat
20
g
125
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
233
mg
78
%
Sodium
699
mg
30
%
Potassium
1130
mg
32
%
Carbohydrates
6
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
60
g
120
%
Vitamin A
1290
IU
26
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
359
mg
36
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.