Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken de puree door de aardappels te schillen en in 20 minuutjes gaar te koken. Giet af en doe terug in de pan. Voeg wat zout, peper, en nootmuskaat toe. Schep 2 eetlepels zachte roomboter erbij en giet de melk in de pan. Met een stamper stamp je puree zacht, is het nog iets te droog voeg dan wat extra melk toe. Met twee lepels kun je "quenelles" maken.
Maak de sperziebonen schoon, en kook ze in 10 minuutjes beetgaar.
De saus maak je door eerst de boter te laten smelten in een steelpannetje. Vervolgens voeg je de bloem toe en deze bak je kort ( je maakt een roux ) al roerend klop je met een garde de bouillon erbij zodat er een saus ontstaat. Voeg dan de extra boter toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op een heel laag pitje staan om warm te houden.
Haal het velletje van de kabeljauw door de bloem en klop af. Verhit de koekenpan en doe er wat olijfolie in. Verhit je oven op 160 graden. Bak de kabeljauw op zijn velletje voor een minuut of drie, daarna schep je hem op een schaaltje en laat je hem nog drie minuten nagaren in de oven. Bak heel kort de zeekraal en leg apart.
Neem je kommetjes of borden erbij en schep er wat sperzieboontjes op, hierover schenk je wat saus. Daarop leg je de vis met het velletje naar boven. Schenk er nog wat saus over en top af met de zeekraal. Serveer met de aardappelpuree.
Heerlijk Happen!
Houd je aardappelpuree over? Ik heb van het restant heerlijke aardappelkroketjes gemaakt. Quenelles maak je met twee lepels die je in een bakje warm warm doet. Daarna schep je met één lepel een beetje aardappelpuree op de lepel. Dan ga je met je lepels langs elkaar totdat je een soort mooi ovaal balletje krijgt.
Nutrition Facts
Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus.
Amount per Serving
Calories
933
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
401
mg
134
%
Sodium
777
mg
34
%
Potassium
4494
mg
128
%
Carbohydrates
32
g
11
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
167
g
334
%
Vitamin A
1047
IU
21
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
226
mg
23
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.