ATW: Around the World recepten. Deze recepten worden gedeeld met mij door mensen van over de hele wereld die één ding met mij gemeen hebben: de Franse taal leren.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Laat de boter voor de Per-Erik Kladdkaka taart helemaal smelten ( Ik deed dit in een bakje in de oven die aan het voorverwarmen is, let op dat je het er dan wel op tijd uithaalt).
In een grote kom mix je de eieren met de suiker. In een andere kom mix je de droge ingrediënten, namelijk de bloem, het cacaopoeder, de vanillesuiker en het zout.
Voeg aan het eier-suikermengsel de gesmolten boter toe en roer door elkaar, voeg dit mengsel vervolgens aan de kom met de droge ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag.
Beboter de springvorm, deze moet een doorsnee van 24cm hebben, neem je een grotere of een kleinere moet je goed opletten met de baktijd in de oven. Als hij beboterd is strooi je met een lepel wat cacaopoeder in de vorm zodat het laagje boter bepoederd is met het cacaopoeder.
Doe daarna de mix in de springvorm en zet hem in de oven voor 17 minuten.
Als hij ten slotte gebakken is haal je hem uit de oven en laat je hem even afkoelen. Bestrooi daarna met poedersuiker.
Nutrition Facts
Per-Erik Kladdkaka taart
Amount per Serving
Calories
339
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
102
mg
34
%
Sodium
195
mg
8
%
Potassium
74
mg
2
%
Carbohydrates
42
g
14
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
34
g
38
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
558
IU
11
%
Calcium
21
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.