120mlrode bietensap - * zie notities om zelf te maken
½pakje glas noodles
zout
peper
zonnebloemolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak het bietensap. Je kunt dit ook kopen in de supermarkt.
Kook de quinoa volgens de verpakking, zorg dat je als het gekookt is je ongeveer 500 gram hebt.
Maak de groenten schoon en snipper of snijd ze.
In een ruime pan met een dikke bodem de uien, knoflook, aji amarillo met wat olie bakken tot de ui glazig is. Voeg de blokjes paprika toe en bak kort mee.
Voeg de gekookte quinoa, rozijnen en pecannoten toe. Voeg de bouillon en het rode bietensap toe, goed roeren en laat voor 2 minuten koken.
Schenk een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en verhit deze. Strooi wat droge glasnoodles erin en laat ze "groeien". Dit is een beetje hetzelfde als wanneer je kroepoek maakt. Zodra ze goudbruin zijn haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Een half pakje glasnoodles is genoeg voor 4 personen.
Leg de crunchy glas noodles op de quinoa salade en serveer.
Heerlijk Happen!
-Rode bietensap zelf maken: Schil twee rode bieten. Kook de bieten met water tot ze zacht zijn. Daarna met behulp van een mixer of blender pureren tot sap.