Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe de Griekse yoghurt in een theedoek en leg in een vergiet in een kom, zet in de koelkast en laat een aantal uur uitlekken. Het water gooi je weg, de dikke yoghurt uit je theedoek bewaar je in een schaal of bakje in de koelkast tot gebruik, dat is je labneh.
Snipper/ hak de ui, kappertjes, knoflook en olijven. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en strooi 1 tl pul Biber erbij en bak dit eventjes. Voeg de ui, kappetjes, knoflook en olijven toe en bak tot de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel een 15 minuten rustig pruttelen.
Verwarm je oven op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter en besmeer ze met de olijfolie, en strooi de tl pul Biber er op. Zet in de oven voor een half uurtje tot de plakken zacht zijn. Haal uit de oven en laat even afkoelen met een stuk aluminium folie erop, doordat het wat vochtig blijft blijven je plakken zacht.
Mix de tomatensaus ( bewaar een aantal lepels) met het kipgehakt en kneed alles tot een gladde massa, verdeel over de plakken aubergine en en rol ze op tot rolletjes. Zet ze naast elkaar en steek een spies erdoor. In een ovenschaal verdeel je wat van de tomatenmix die je opzij hebt gehouden, zet de twee spiesen erop en bak deze weer een half uurtje in de oven tot het gehakt gaar is.
Schep een aantal eetlepels labneh op een bord en zet de rolletjes erop. Haal de spies eruit en strooi er de peterselie op. ( Je gebruikt een aantal eetlepels labneh, de rest kun je bewaren in je koelkast voor een ander gerecht of om gewoon zó op te eten).
Nutrition Facts
Pittige Auberginerolletjes met Kipgehakt & Labneh
Amount per Serving
Calories
631
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
142
mg
47
%
Sodium
916
mg
40
%
Potassium
2809
mg
80
%
Carbohydrates
59
g
20
%
Fiber
19
g
79
%
Sugar
38
g
42
%
Protein
60
g
120
%
Vitamin A
895
IU
18
%
Vitamin C
39
mg
47
%
Calcium
448
mg
45
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.