Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verhit de kolen van je bbq.
Snijd het vlees in blokjes en meng grondig met de dry rub. Rijg de blokjes aan de spiesjes. Tip: Voor extra smaak, laat de kip met rub afgedekt een nacht in de koelkast marineren. Gebruik je houten spiesjes? Week deze dan eerst 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.
Snijd de sla, en mix het met de tomaatjes, groene olijven, en avocado.
Grill de maiskolfjes kort op de bbq.
Mix alle ingrediënten voor de dressing en druppel wat over de salade en mix. Het restant van de dressing is ook als dipsaus voor je spiesjes te gebruiken.
Grill de spiesjes op een hete BBQ (indirecte hitte als ze snel kleuren) in ongeveer 10-15 minuten gaar. Keer regelmatig. Controleer of de kip gaar is (geen roze van binnen, sappen helder, of gebruik een kernthermometer: 70-72°C)
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Pittige bbq spiesjes met salade
Amount per Serving
Calories
371
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
0.2
mg
0
%
Sodium
380
mg
17
%
Potassium
1725
mg
49
%
Carbohydrates
62
g
21
%
Fiber
12
g
50
%
Sugar
24
g
27
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
803
IU
16
%
Vitamin C
30
mg
36
%
Calcium
55
mg
6
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.