Deze pittige kippendij BBQ spiesen zijn eenvoudig te maken en perfect voor een smaakvolle barbecue. Door de marinade met ketjap, mirin en chili een nacht te laten intrekken, krijg je heerlijk sappige spiesen met een pittige kick.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de marinade in een schaal. Mix goed door elkaar en schep dan de stukken kippendij erbij en mix deze heel goed. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet weg in de koelkast voor een nachtje.
De volgende dag zet je dr bbq aan en terwijl die warm wordt rijg je de kippendijen aan de spiesen.
Maak ondertussen de saus door mayonaise, yoghurt, chili vlokken en persillade kruidenmix te mengen tot een gladde dressing. hak de peterselie
Grill de spiesen op de hete BBQ, draai regelmatig, totdat het vlees goudbruin en gaar is (ca. 10-15 minuten).
Serveer de spiesen met de saus en bestrooi met verse peterselie.
Heerlijk Happen!
Marineer de kip minimaal 2 uur (hoe langer hoe beter) voor intensere smaak. Geen tijd? Gebruik een vacuümmachine voor snellere marineren
Nutrition Facts
Pittige Kippendij BBQ Spiesen met Chili-Dressing
Amount per Serving
Calories
209
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
84
mg
28
%
Sodium
109
mg
5
%
Potassium
195
mg
6
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
300
IU
6
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
15
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.