Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak als eerste alle ingrediënten uit je kruidenlade erbij, het lijkt veel maar als je alles klaar hebt staan dan is het tijdens het bereiden zó gepiept!
Hak / snijd alle groenten zoals bij de ingrediënten omschreven.
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met de bloem, berbere, ras el hanout wat zout en peper en mix het goed. Bak het mooi bruin in een eetlepel olijfolie en laat in de koekenpan liggen tot gebruik.
Verhit een hapjespan of gietijzeren pan en doe er een eetlepel olijfolie in en bak eerst de ui en sjalot en knoflook op zacht vuur glazig, voeg dan de wortel en selderij toe en bak voor een 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de rest van de groenten toe, hussel goed en bak wederom een 5tal minuten.
Maak een kuiltje in het midden van de pan en bak daar kort de tomatenpuree in en blus af met de bouillon en tomato frito. Voeg de persillade en het gerookte paprikapoeder toe.
Wederom alles goed mixen en het vlees toevoegen met al het sap uit de koekenpan, roeren en dan het deksel erop. Lekker 2 uur laten pruttelen en daarna serveren met bijvoorbeeld wat bulgur.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Pittige lamsbout stoof met groenten
Amount per Serving
Calories
346
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
60
mg
20
%
Sodium
225
mg
10
%
Potassium
2448
mg
70
%
Carbohydrates
46
g
15
%
Fiber
11
g
46
%
Sugar
24
g
27
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
11923
IU
238
%
Vitamin C
219
mg
265
%
Calcium
162
mg
16
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.