Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en doe deze in de blender. Schenk de olijfolie erbij en draai een minuutje tot de blaadjes heel goed vermalen zijn. Schenk de olie dan in een heel fijne zeef die je in een schaaltje hangt en laat het geheel rustig uitdruppelen terwijl we de plaattaart maken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een bakplaat erbij en leg een vel bakpapier op. Rol het verse bladerdeeg er op uit.
Besmeer het bladerdeeg met de ricotta. Leg de plakken vijg en peer op het bladerdeeg en strooi er de peper op. Bak in de oven voor een 20-25 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en laat heel eventjes afkoelen. Breek de bol burrata open en verdeel wat toefjes over de plaattaart, doe dat ook met de plakken Parma ham. Druppel wat basilicumolie over de taart.
Heerlijk Happen!
Je zult de olie niet helemaal gebruiken, deze kun je bewaren voor een dag of 3 in de koelkast.
Nutrition Facts
Plaattaart met Italiaanse Parma ham en peer
Amount per Serving
Calories
889
% Daily Value*
Fat
87
g
134
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
10
g
Monounsaturated Fat
58
g
Cholesterol
31
mg
10
%
Sodium
303
mg
13
%
Potassium
329
mg
9
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
385
IU
8
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
44
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.