Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd eerst de bovenkant van de bolcourgettes eraf en bewaar de bovenkantjes, vervolgens lepel je ze voorzichtig uit met een theelepel totdat er een mooi holletje ontstaat.
Snipper de teen knoflook en de sjalot en snijd de tomaat en groene olijven in kleine stukjes. Bak dit eventjes aan in een koekenpan en leg ze dan op een bordje apart, vervolgens rul je het gehakt. Zodra dit bruin is doe je de ingrediënten die op het bordje liggen erbij en meng je het goed door elkaar.
Kook in een ruime pan met water de bolcourgettes ongeveer 5 minuten tot ze een beetje zacht zijn en schep ze er dan voorzichtig uit, even uit laten lekken, daarna vul je ze met het gehaktmengsel en zet je ze apart.
Snijd de witlof stronkjes doormidden en wrijf ze in met olijfolie en strooi er daarna wat zout op. Vervolgens leg je ze voor ongeveer 10/15 minuten op de bbq tot ze gaar zijn.
Terwijl je de witlof grillt kun je aan de zijkant van je rooster voorzichtig de courgette bollen zetten zodat ze lekker warm blijven en een lekker rook smaakje van de bbq meekrijgen.
Gevulde bolcourgette met gegrilde witlofgevulde bolcourgette met gegrilde witlof
Neem een mooi bord erbij en zet daar een courgette bol op en 2 witlof stronkjes. Daarna leg je op de witlof stronkjes de St Agur kaas en garneer met wat rucola. Gevulde bolcourgette op de bbq