Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

Een typisch Provençaals gerechtje is een gevulde bolcourgette. In Frankrijk kun je ze al kant en klaar kopen bij de vleesafdeling. Dat komt omdat ze al gevuld zijn met lekker gekruid gehakt. Maar creatief als ik ben heb ik ze natuurlijk lekker zelf gemaakt. En jullie kunnen dat natuurlijk ook zelf! Wil je een vegetarische versie zul je het zonder gehakt moeten maken natuurlijk. Ik serveerde er nog wat extra groente bij van de BBQ waar de blauwaderkaas lekker op gesmolten is. Snel aan de slag met deze heerlijke gevulde bolcourgette met gegrilde witlof.

Voor 2 personen, heb je dit nodig:Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

-2 bolcourgettes
-150 gr gekruid gehakt
-1 sjalot
-handje groene olijven
-1 tomaat
-1 teentje knoflook
-2 witlof stronkjes
-50 gram St Agur kaas
-beetje rucola voor de garnering

Zo maak je het:

-Snij eerst de bovenkant van de bolcourgettes eraf en bewaar de bovenkantjes, vervolgens lepel je ze voorzichtig uit met een theelepel totdat er een mooi holletje ontstaat.

-Snipper de teen knoflook en de sjalot en snij de tomaat en groene olijven in kleine stukjes. Bak dit eventjes aan in een koekenpan en leg ze dan op een bordje apart, vervolgens rul je het gehakt. Zodra dit bruin is doe je de ingrediënten op het bordje liggen erbij en meng je het goed door elkaar.

-Kook in een ruime pan met water de bolcourgettes ongeveer 5 minuten tot ze een beetje zacht zijn en schep ze er dan voorzichtig uit, even uit laten lekken, daarna vul je ze met het gehaktmengsel en zet je ze apart.

-Snij de witlof stronkjes doormidden en wrijf ze in met olijfolie en strooi er daarna wat zout op. Vervolgens leg je ze voor ongeveer 10/15 minuten op de bbq tot ze gaar zijn.

Terwijl je deze grilt kun je aan de zijkant van je rooster voorzichtig de courgette bollen zetten zodat ze lekker warm blijven en een lekker rook smaakje van de bbq meekrijgen.

Gevulde bolcourgette met gegrilde witlofgevulde bolcourgette met gegrilde witlof

-Neem een mooi bord erbij en zet daar een bol op en 2 witlof stronkjes. Daarna bovenop de witlof stronkjes leg je de St Agur kaas en garneer met wat rucola: Heerlijk happen!

( Op de foto Jools mijn dochter die tijdens onze vakantie in de Provence ook lekker met haar fotografie bezig was… een mini-foodblogger is geboren 😉 )

4 gedachten over “Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof”

  1. Pingback: Heerlijke frisse witlof salade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Courgette burgers met franse frietjes - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Tortilla bowl met guacamole - Heerlijke Happen |Foodblog|

  4. Pingback: Vleestomaat gevuld met tonijnsalade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *