Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een typisch Provençaals gerechtje is een gevulde bolcourgette. In Frankrijk kun je ze al kant en klaar kopen bij de vleesafdeling. Dat komt omdat ze al gevuld zijn met lekker gekruid gehakt. Maar creatief als ik ben heb ik ze natuurlijk lekker zelf gemaakt. Gevulde bolcourgette op de bbq. En jullie kunnen dat natuurlijk ook! Wil je een vegetarische versie zul je het zonder gehakt moeten maken natuurlijk. Ik serveerde er nog wat extra groente bij van de BBQ waar de blauwaderkaas lekker op gesmolten is. Snel aan de slag met deze heerlijke gevulde bolcourgette met gegrilde witlof. courgette recept.

Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

Zo maak je de gevulde bolcourgette met gehakt en witlof:

-Snijd eerst de bovenkant van de bolcourgettes eraf en bewaar de bovenkantjes, vervolgens lepel je ze voorzichtig uit met een theelepel totdat er een mooi holletje ontstaat.

-Snipper de teen knoflook en de sjalot en snijd de tomaat en groene olijven in kleine stukjes. Bak dit eventjes aan in een koekenpan en leg ze dan op een bordje apart, vervolgens rul je het gehakt. Zodra dit bruin is doe je de ingrediënten die op het bordje liggen erbij en meng je het goed door elkaar.

-Kook in een ruime pan met water de bolcourgettes ongeveer 5 minuten tot ze een beetje zacht zijn en schep ze er dan voorzichtig uit, even uit laten lekken, daarna vul je ze met het gehaktmengsel en zet je ze apart.

-Snijd de witlof stronkjes doormidden en wrijf ze in met olijfolie en strooi er daarna wat zout op. Vervolgens leg je ze voor ongeveer 10/15 minuten op de bbq tot ze gaar zijn.

Terwijl je de witlof grillt kun je aan de zijkant van je rooster voorzichtig de courgette bollen zetten zodat ze lekker warm blijven en een lekker rook smaakje van de bbq meekrijgen.

courgette recept
Op de foto Jools mijn dochter die tijdens onze vakantie in de Provence ook lekker met haar fotografie bezig was… een mini-foodblogger is geboren 😉

Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

-Neem een mooi bord erbij en zet daar een courgette bol op en 2 witlof stronkjes. Daarna leg je op de witlof stronkjes de St Agur kaas en garneer met wat rucola. Gevulde bolcourgette op de bbq.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde courgette met gegrilde witlof

Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

Een typisch Provençaals gerechtje is een gevulde bolcourgette

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 23 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: courgette, gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 221kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 bolcourgettes
 • 150 gram gekruid gehakt
 • 1 sjalot
 • handje groene olijven
 • 1 tomaat
 • 1 teentje knoflook
 • 2 stronkjes witlof
 • 50 gram St Agur kaas
 • beetje rucola

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snijd eerst de bovenkant van de bolcourgettes eraf en bewaar de bovenkantjes, vervolgens lepel je ze voorzichtig uit met een theelepel totdat er een mooi holletje ontstaat.
 • Snipper de teen knoflook en de sjalot en snijd de tomaat en groene olijven in kleine stukjes. Bak dit eventjes aan in een koekenpan en leg ze dan op een bordje apart, vervolgens rul je het gehakt. Zodra dit bruin is doe je de ingrediënten die op het bordje liggen erbij en meng je het goed door elkaar.
 • Kook in een ruime pan met water de bolcourgettes ongeveer 5 minuten tot ze een beetje zacht zijn en schep ze er dan voorzichtig uit, even uit laten lekken, daarna vul je ze met het gehaktmengsel en zet je ze apart.
 • Snijd de witlof stronkjes doormidden en wrijf ze in met olijfolie en strooi er daarna wat zout op. Vervolgens leg je ze voor ongeveer 10/15 minuten op de bbq tot ze gaar zijn.
 • Terwijl je de witlof grillt kun je aan de zijkant van je rooster voorzichtig de courgette bollen zetten zodat ze lekker warm blijven en een lekker rook smaakje van de bbq meekrijgen.
 • Gevulde bolcourgette met gegrilde witlofgevulde bolcourgette met gegrilde witlof
 • Neem een mooi bord erbij en zet daar een courgette bol op en 2 witlof stronkjes. Daarna leg je op de witlof stronkjes de St Agur kaas en garneer met wat rucola. Gevulde bolcourgette op de bbq
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je zelf nog andere recepten proberen zoals gevulde bolcourgette met gegrilde witlof? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Goed gevulde streetfood plank of Gevulde citroen met tonijn of Mediterraans gevulde paprika

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

courgette recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof

4 gedachten over “Gevulde bolcourgette met gegrilde witlof”

 1. Pingback: Het Franse kaasplankje met brie en Compté - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Vleestomaat gevuld met tonijnsalade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept