Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met groente voor de orzo. Snij de tomaatjes in kleine stukjes, snipper de sjalotten en de peterselie. De paprika snijd je in kleine stukjes, zo ook de knoflook en de olijven. Neem daarna een koekenpan erbij met een hoge rand. Schenk er een beetje olijfolie in en verhit de pan, voeg alle gesneden groente toe en roerbak het geheel tot het lekker begint te geuren. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Kook ondertussen de orzo gaar in een pannetje met water en wat zout en giet af. Voeg toe aan de koekenpan en strooi er wat ras el hanout op, ik gebruikte ongeveer een theelepel. Laat de orzo staan tot gebruik.
Snij de kipfilet schuin door het midden zodat je twee wat dunnere plakken kipfilet krijgt. Strooi peper en zout op de filetjes en haal ze dan door wat bloem, schud het overtollige bloem eraf.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kip om en om licht bruin. Voeg dan de geperste knoflook, 2 el sojasaus, honing, wijnazijn, en boter toe en laat het even pruttelen tot de saus wat dikker begint te worden.
Neem ten slotte je kommetjes of borden erbij en schep hier eerst de orzo op. Leg daarbovenop de kip en met een lepel schep je nog wat van de saus uit de pan van de kip erbij.