Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de aubergine, snij ze in lange plakken van ongeveer een centimeter dik. Tijdens het grillen zullen ze wat platter worden. De twee buitenste plakjes heb ik niet gebruikt, die werden net wat te dun.
Besmeer de plakken met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zeezout, peper en za’atar kruiden. Grill ze vervolgens op een grillplaat of in een grillpan. beide zijdes ongeveer 3 minuten tot ze mooie grill-streepjes hebben. Leg apart tot gebruik.
De sushirijst koken
De vulling bestaat dus uit sushirijst. Hier kan ik heel kort over zijn: ik heb de precieze aanwijzing op het pak gevolgd. Ik heb een half pak gebruikt. Nadat hij klaar was heb ik aan de rijst 2 el rijstwijn en 2 el rijstwijn toegevoegd zodat hij een beetje vochtig bleef.
Hak de peterselie en de munt heel fijn, ook de sjalot snipper je heel fijn. Voeg dit toe aan de rijst en mix het geheel.
Neem de plakken aubergine erbij en schep er ongeveer een eetlepel rijst op. Rol vervolgens voorzichtig op en leg hem op een bordje. Herhaal met de rest van de plakken aubergine. Het kan dus zijn dat je rijst overhoudt.
Als laatste maken we de tahinisaus. Doe alle ingrediënten in een kommetje en mix tot je een gladde saus krijgt. Schep de saus over de rolletjes en strooi er ten slotte wat gebakken uitjes overheen. Serveer met een beetje sojasaus