Aubergine sushirolletjes met tahinisaus

Aubergine sushirolletjes met tahinisaus

De aubergine biedt tal van mogelijkheden om te gebruiken in de keuken. Favoriet hier thuis is wel om ze lekker te grillen met wat olijfolie en verschillende kruiden. Of gevuld met allerlei lekkers uit de oven. Dat vullen gaan we in dit recept van aubergine sushirolletjes met tahinisaus ook doen, maar dan net even op een andere manier. De reactie van mijn man op dit gerechtje was: ” hummm het ziet er een beetje apart uit maar is wel heel lekker”. Hij moet het ook maar allemaal ondergaan hier bij mij thuis… bijna elke dag wat anders en soms de meest wonderlijke combinaties. Maar klagen doet hij niet hoor…

Aubergine sushirolletjes met tahinisaus
Sushi maar dan net even anders.

Dit heb je nodig:

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • zeezout/ peper / za’atar kruiden
  • sushi rijst
  • verse peterselie 3 takjes
  • verse munt de blaadjes van 3 takjes
  • gebakken uitjes ( uit potje)
  • 1 sjalot
  • rijst azijn
  • rijst cooking wijn

Voor de tahini-saus heb je nodig:

  • 2 el tahini
  • limoensap ( halve limoen)
  • 2 el honing
  • halve tl 5 spices

En zo maak je het:

We beginnen met de aubergine, snij ze in lange plakken van ongeveer een centimeter dik. Tijdens het grillen zullen ze wat platter worden. De twee buitenste plakjes heb ik niet gebruikt, die werden net wat te dun.

Besmeer de plakken met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zeezout, peper en za’atar kruiden. Grill ze vervolgens op een grillplaat of in een grillpan. beide zijdes ongeveer 3 minuten tot ze mooie grill-streepjes hebben. Leg apart tot gebruik.

Aubergine sushirolletjes met tahinisaus
Koken kan zo leuk zijn!

De sushirijst koken

De vulling bestaat dus uit sushirijst. Hier kan ik heel kort over zijn: ik heb de precieze aanwijzing op het pak gevolgd. Ik heb een half pak gebruikt. Nadat hij klaar was heb ik aan de rijst 2 el rijstwijn en 2 el rijstwijn toegevoegd zodat hij een beetje vochtig bleef.

Hak de peterselie en de munt heel fijn, ook de sjalot snipper je heel fijn. Voeg dit toe aan de rijst en mix het geheel.

Neem de plakken aubergine erbij en schep er ongeveer een eetlepel rijst op. Rol vervolgens voorzichtig op en leg hem op een bordje. Herhaal met de rest van de plakken aubergine. Het kan dus zijn dat je rijst overhoudt.

Aubergine sushirolletjes met tahinisaus

Als laatste maken we de tahinisaus. Doe alle ingrediënten in een kommetje en mix tot je een gladde saus krijgt. Schep de saus over de rolletjes en strooi er ten slotte wat gebakken uitjes overheen. Serveer met een beetje sojasaus en : Heerlijk Happen!

Aubergine sushirolletjes met tahinisaus
Heerlijk met een beetje extra sojasaus erbij.

1 gedachte over “Aubergine sushirolletjes met tahinisaus”

  1. Pingback: Mediterraanse zoet zure caponata - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *