Daar kan ik dus enorm van genieten: een huisgemaakte verse pastasaus. En eigenlijk smaakt hij elke keer nèt even anders omdat je er net wat andere kruiden in doet
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de uien en de knoflook snipperen. Ik leg dit altijd apart op een schoteltje tot gebruik. Ook de verse kruiden moeten heel fijn gehakt worden. Je kunt natuurlijk een zakje gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken maar met verse kruiden is het zóveel lekkerder!
-Neem een koekenpan erbij en doe hier een klein scheutje olijfolie in. Doe de ui en de knoflook erin en op laag vuur laat je ze helemaal zacht worden. Voeg dan de spekjes toe en zet het vuur ietsjes hoger.
Daarna gaan we het gehakt toevoegen, met een spatel druk je het vlees uit elkaar en meng je het met de spekjes en de knoflook-ui mix. Breng het geheel op smaak met de verse kruiden en peper en zout.
Giet de passata erbij en roer deze rustig door het vlees, laat dan op lage temperatuur de saus wat indikken.
Terwijl de saus rustig staat te pruttelen maken we de tortellini of andere pasta naar keuze.
Pak ten slotte je borden erbij en schep hier de saus in, leg de pasta erop en schaaf wat verse parmezaanse kaas erop. Ik kies hiervoor altijd een blok kaas waar ik zelf vanaf schaaf. Dit smaakt zoveel beter dan die uit een zakje en het is zo gepiept