Pastasaus à la Francine

Pastasaus à la Francine

Pastasaus à la Francine

Daar kan ik dus enorm van genieten: een huisgemaakte verse pastasaus. En eigenlijk smaakt hij elke keer nèt even anders omdat je er net wat andere kruiden in doet. Natuurlijk ga ik niet van elke saus een recept uitschrijven maar deze wilde ik toch even delen want hij smaakte me zo goed! Een heel mooi basisrecept dus deze pastasaus. De onderborden op deze foto hebben trouwens een leuk verhaal. Ik kocht deze een aantal weken geleden in een brocante winkeltje in Frankrijk. Er waren er maar twee van en toen ik ze zag wilde ik ze gelijk hebben. En zo kregen deze beauty’s een plekje in mijn overvolle servieskast en kon ik ze nu mooi gebruiken. We gaan snel aan de slag met de pastasaus à la Francine!

Dit heb je nodig voor 1 pan:Pastasaus à la Francine

  • 500 ml passata (rode saus)
  • 250 gram half om half gehakt
  • 125 gram spekjes
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • peper/zout
  • 3 eetlepels verse fijngehakte tijm
  • 10 blaadjes verse basilicum fijn
  • verse pasta naar keuze
  • vers geraspte parmezaanse kaas

En zo maak je de saus:

-We gaan eerst de uien en de knoflook snipperen. Ik leg dit altijd apart op een schoteltje tot gebruik. Ook de verse kruiden moeten heel fijn gehakt worden. Je kunt natuurlijk een zakje gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken maar met verse kruiden is het zóveel lekkerder!

-Neem een koekenpan erbij en doe hier een klein scheutje olijfolie in. Doe de ui en de knoflook erin en op laag vuur laat je ze helemaal zacht worden. Voeg dan de spekjes toe en zet het vuur ietsjes hoger.

-Daarna gaan we het gehakt toevoegen, met een spatel druk je het vlees uit elkaar en meng je het met de spekjes en de knoflook-ui mix. Breng het geheel op smaak met de verse kruiden en peper en zout.

-Giet de passata erbij en roer deze rustig door het vlees, laat dan op lage temperatuur de saus wat indikken.

-Terwijl de saus rustig staat te pruttelen maken we de tortellini of andere pasta naar keuze.

Pastasaus à la FrancinePastasaus à la Francine

Pak ten slotte je borden erbij en schep hier de saus in, leg de pasta erop en schaaf wat verse parmezaanse kaas erop. Ik kies hiervoor altijd een blok kaas waar ik zelf vanaf schaaf. Dit smaakt zoveel beter dan die uit een zakje en het is zo gepiept en dan : Heerlijk Happen!