Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst de spiesen erbij, ik gebruik staal. Deze kun je hergebruiken en hoef je ook niet in water te laten weken voordat je ze kunt gebruiken. Kalkoenspies met spek
-Maak de filets schoon en bestrooi ze met persillade aan de binnenkant, leg er ook een aantal blaadjes verse basilicum in. Vouw dan de filet dicht en rijg hem aan de spies. Vervolgens rol je rond het vlees de plakjes bacon. Twee per spies. Dit zorgt ervoor dat het kalkoenvlees lekker mals blijft op de bbq.
-Leg de spiesjes op een hete BBQ en draai ze regelmatig. Zo wordt het spek mooi bruin en de binnenkant lekker gaar.
-Ik kan je geen exacte tijd geven hoe lang ze op de bbq moeten want dat hangt er natuurlijk vanaf hoe dik het vlees is van de filets en de temperatuur van de BBQ.
Kalkoenspies met spek
Wanneer ten slotte de spiesjes klaar zijn haal je ze van de BBQ en serveer je ze met een lekkere klodder saus, ik garandeer je