Kalkoenspies met spek

Kalkoenspies met spek

Kalkoenspies met spek

Spiesjes van de BBQ. Je kunt klaargemaakte brochettes kopen bij de slager maar het is best leuk ze eens zelf te maken. Aangezien de BBQ in de zomer bij ons overuren draait konden er best nog een paar spiesjes erbij. We blijven in Zuid-Europese sfeer wat betreft de kruiden. Lekkere verse basilicum en persillade, ik kan het niet vaak genoeg gebruiken! Ook dit recept is er één van : ” moet ik deze wel uitschrijven” want hij is zo simpel?! Maar ervaring heeft me geleerd dat ik beter alles kan uitschrijven want er is altijd wel iemand die vraagt om het recept. Dus lees snel mee en maak je eigen kalkoenspies met spek!

Voor 4 spiesen heb je nodig:Kalkoenspies met spek

En zo maak je het:

-Neem eerst de spiesen erbij, ik gebruik staal. Deze kun je hergebruiken en hoef je ook niet in water te laten weken voordat je ze kunt gebruiken. Kalkoenspies met spek

-Maak de filets schoon en bestrooi ze met persillade aan de binnenkant, leg er ook een aantal blaadjes verse basilicum in. Vouw dan de filet dicht en rijg hem aan de spies. Vervolgens rol je rond het vlees de plakjes bacon. Twee per spies. Dit zorgt ervoor dat het kalkoenvlees lekker mals blijft op de bbq.

-Leg de spiesjes op een hete BBQ en draai ze regelmatig. Zo wordt het spek mooi bruin en de binnenkant lekker gaar.

-Ik kan je geen exacte tijd geven hoe lang ze op de bbq moeten want dat hangt er natuurlijk vanaf hoe dik het vlees is van de filets en de temperatuur van de BBQ.

Een lekkere knoflooksaus voor erbij:
  • 5 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels mayo
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 el persillade
  • peper

Kalkoenspies met spek

Wanneer ten slotte de spiesjes klaar zijn haal je ze van de BBQ en serveer je ze met een lekkere klodder saus, ik garandeer je : Heerlijk Happen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *