Hou jij ook zo van bietjes? Dan is dit een receptje voor jou. Bieten combineren heel goed met geitenkaas en op deze manier kun je een heel mooi bijgerecht maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Eerst gaan we de pijnboompijtes roosteren in een koekenpan. Let goed op want het gaat vaak veel sneller dan je denkt. Schud ze daarna op een schoteltje en laat ze afkoelen.
Neem een kommetje erbij en doe hier in de verse geitenkaas en de crème fraîche. Mix het voor elkaar tot je een gladde mix hebt.
Snij of knip de bieslook in kleine stukjes en ook wat takjes verse peterselie. Voeg deze daarna toe aan het kommetje en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet even apart in de koelkast zodat het geheel wat kan opstijven.
Gebruik je verse biet dan moet je deze natuurlijk eerst koken, ik kocht al gekookte biet. Snij de biet in plakjes van ongeveer 5 mm dikte. Zorg dat de onderkant plat is zodat hij goed op het bord kan rusten.
Haal de geitenroomkaas uit de koelkast en schep een laagje op de biet, herhaal dit tot je bij het topje bent gekomen. Garneer met de pijnboompitjes en druppel wat honing erover. Wij aten dit als lekker bijgerecht bij een BBQ en zo kun je hem dus delen met meerdere mensen