Bietjes millefeuille met geitenroomkaas

Bietjes millefeuille met geitenroomkaas

Bietjes millefeuille met geitenroomkaas

Hou jij ook zo van bietjes? Dan is dit een receptje voor jou. Bieten combineren heel goed met geitenkaas en op deze manier kun je een heel mooi bijgerecht maken. Ik maakte dit gerechtje nog op vakantie in Frankrijk dus jullie hadden hem nog tegoed van mij. Het fijne van Frankrijk is de hoeveelheid soorten kaas die je daar gewoon in de supermarkt kunt vinden. En zeker ook de verse geitenkas daar. Helaas is dat iets wat je in Nederland niet zo snel kunt vinden. Dat vind ik echt zo zonde. Zeker ook omdat ik op het platteland woon en dan heel ver moet rijden om het ergens te kopen. Maar goed de kaas was in Frankrijk dus goed voor handen en zo maakte ik deze bietjes millefeuille met geitenroomkaas.

Voor 2 stapeltjes heb je nodig:Bietjes millefeuille met geitenroomkaas

  • 2 grote bieten (gekookt)
  • 1 bakje verse bieslook
  • pijnboompitjes
  • verse platte peterselie
  • 200 gram verse geitenkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • peper/zout
  • honing

En zo maak je het:

-Eerst gaan we de pijnboompijtes roosteren in een koekenpan. Let goed op want het gaat vaak veel sneller dan je denkt. Schud ze daarna op een schoteltje en laat ze afkoelen.

-Neem een kommetje erbij en doe hier in de verse geitenkaas en de crème fraîche. Mix het door elkaar tot je een gladde mix hebt.

-Snij of knip de bieslook in kleine stukjes en ook wat takjes verse peterselie. Voeg deze daarna toe aan het kommetje en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet even apart in de koelkast zodat het geheel wat kan opstijven.

-Gebruik je verse biet dan moet je deze natuurlijk eerst koken, ik kocht al gekookte biet. Snij de biet in plakjes van ongeveer 5 mm dikte. Zorg dat de onderkant plat is zodat hij goed op het bord kan rusten.

Bietjes millefeuille met geitenroomkaasBietjes millefeuille met geitenroomkaas

Haal de geitenroomkaas uit de koelkast en schep een laagje op de biet, herhaal dit tot je bij het topje bent gekomen. Garneer met de pijnboompitjes en druppel wat honing erover. Wij aten dit als lekker bijgerecht bij een BBQ en zo kun je hem dus delen met meerdere mensen : Heerlijk Happen!

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties

1 Trackback / Pingback

  1. Griekse pantzaria salade - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*